Izvor: Poslovne novine | Petak, 23.08.2019.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevska pivara proslavila 155 godina postojanja

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Kirill Z/shutterstock.com)
Sarajevska pivara organizovala je proslavu povodom 155 godina postojanja ove najstarije fabrike u Bosni i Hercegovini.

- Ovo je veliki jubilej za Sarajevsku pivaru, ali i za našu zemlju, jer osnivanje Sarajevske pivare predstavlja početak industrijalizacije u Bosni i Hercegovini. U Pivari su radile generacije Bosanaca i Hercegovaca i tokom svih ovih godina nikada nije prestajala s proizvodnjom. Sarajevska pivara je stoljeće i pol prisutna u svakom segmentu razvoja BiH – privrednom, kulturnom i društvenom, i ponosni smo da i danas, kroz podršku različitim projektima i institucijama, doprinosimo razvoju naše zemlje - rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer.

Tom prilikom je predstavljena i kampanja "Priče s našeg izvora" koju čini serijal priča o različitim događajima u istoriji naše zemlje, a koji su na različite načine povezani sa Sarajevskom pivarom.

Sarajevska pivara tokom ove godine podržava 200 društveno odgovornih, kulturnih i sportskih projekata, a na tržište je plasirala dva nova proizvoda brenda Lejla voda ljubavi, te novu liniju bezalkoholnih sokova Joys.

Proslavi su prisustvovali mnogobrojni poslovni parteri Sarajevske pivare, zvanice iz javnog života i predstavnici medijskih kuća u Bosni i Hercegovini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.