NavMenu

Studen Global želi kupiti preduzeće Hemijska prerada kukuruza Draksenić

Izvor: eKapija Petak, 23.08.2019. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smereka/shutterstock.com)Ilustracija
Studen global SEE iz Brčkog iskazalo je interes za kupovinu državnog kapitala u preduzeću Hemijska prerada kukuruza (HPK) Draksenić iz Kozarske Dubice.

U pismu namjere koje je ovo preduzeće dostavilo Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izražava se inicijalni interes za zakup poslovanja preduzeća Hemijska prerada kukuruza Draksenić, Kozarska Dubica i kupovinu akcija koje Akcijski fond RS posjeduje u preduzeću HPK Draksenić, Kozarska Dubica.

Vlada Republike Srpske je zadužila Investiciono-razvojnu banku Republike Srpske da pripremi poseban privatizacioni program za privatizaciju državnog kapitala u preduzeću HPK Draksenić, Kozarska Dubica i dostavi Vladi Republike Srpske na usvajanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.