Izvor: itbase.ba | Četvrtak, 22.08.2019.| 09:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro novi IT coworking space u Sarajevu

Ilustracija (Foto: motorangel/shutterstock.com)
Sve je više mladih osoba koje freelancing vide kao način da razviju uspješnu karijeru i kvalitetan život u BiH. Svojim radom žele povećati broj zaposlenih i smanjiti broj mladih ljudi koji napuštaju zemlju.

U skladu sa tim trendom sve je veća potražnja za odgovarajućim prostorijama za rad. Novi coworking space, koji će uskoro biti na usluzi Sarajlijama, je Tershouse. Prostor se nalazi na Pofalićima, na adresi Kolodvorska 5. Simbolično je nazvan Tershouse.

Površina prostora je oko 400 kvadrata plus dvije vanjske terase, od kojih će jedna iduće godine biti velika sala na otvorenom, gdje planiraju organizaciju raznih evenata i konferencija. Radni prostor je podijeljen na dva dijela. Prvi, namijenjen freelancerima, i drugi dio, namijenjen manjim IT kompanijama. Ukupno je dostupno 75 radnih stolova za rad.

osim radnog dijela, korisnicma je na raspolaganju i 7 sala za sastanke koje također mogu iznajmiti i osobe koje nisu članovi. Prostor je opremljen najmodernijom opremom uz optički gigabitni link.

Osim samog izdavanja stolova veliki fokus će biti na organizaciji meetup-a i oživljavanju IT community-a u Sarajevu, povezivanju sa ostalim IT centrima u Mostaru, Banjaluci i Tuzli, u saradnji sa drugim IT kompanijama, lokalnom zajednicom i internacionalnim partnerima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.