NavMenu

Crnogorci se spremaju za uređenje šetališta Budva-Bečići - Međunarodni konkurs za idejno rješenje u septembru 2019.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 22.08.2019. 08:13
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
Crna Gora će u septembru raspisati međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje šetališta Budva - Bečići i dijela obale, kako bi se uredilo naselje duž Budvanske rivijere koje je često ocjenjivano kao dio koji smanjuje nivo kvaliteta tog turističkog područja, saopštilo je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

U tom preduzeću navode da država teži da kreira odgovarajuće okruženje za rast imidža destinacije i potencijal za njenu dalju promociju, ali i atraktivan prostor za nove preduzetničke aktivnosti.

Navode da je Budvanska rivijera turistički brend Crne Gore i jedna od prestižnih turističkih regiona Mediterana i da je u njoj u posljednjih 30 godina izgrađeno više objekata nego u dotadašnjoj istoriji.

Rast naselja, kažu u Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore, više je pratila briga za profitom nego osjećaj urbanističkog reda i potrebe za očuvanjem ambijentalnih vrijednosti i uređenja javnih prostora.

Konkurs za idejno rješenje šetališta Budva-Bečići i dijela obale su raspisali Ministarstvo održivog razvoja Crne Gore, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opština Budva.

Konkursne radove će vrednovati međunarodni žiri od sedam članova, a predviđen je nagradni fond u ukupnom iznosu od oko 60.000 EUR.

Tema konkursa biće idejno rješenje promenade duž Slovenske plaže u Budvi i bečićke plaže dužine pet kilometara, kao i njihova veza kroz poluostrvo Zavala.

Pored pješačko-rekreativne, promenada treba da ima i funkciju ulice za dostavna i interventna vozila, a u sklopu rješenja treblo bi uraditi i idejno rješenje rasvjete, urbanog mobilijara, kao i uređaja ili opreme za sakupljanje otpada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.