Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 21.08.2019.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Švedska korporacija zainteresovana za fabriku kreveta Nepco beds iz Petrova

Ilustracija (Foto: Luca Santilli/shutterstock.com )
Korporacija Hilding Anders iz Švedske izrazila je interesovanje da u opštini Petrovo kupi objekte, mašine i opremu fabrike kreveta Napco beds, koja je prestala sa radom prošle godine i nalazi se u stečaju, a u vlasništvu je firme iz Holandije, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković sastao se danas sa predstavnicima švedske korporacije, a jedan od direktora Gerhard Mulbajer rekao da su počeli razgovori sa bankom kao najvećim povjeriocem u stečajnom postupku firme Napco beds, kao i sa pojedinim bivšim radnicima ove firme.

On je istakao da do konačne odluke o tome da li će kupovati pomenute nekretnine i otvarati pogon treba još razgovora i provjera.

- Ključna stvar će biti pronalazak osobe od velikog znanja i povjerenja koja će biti odgovorna za kompletan posao pokretanja i vođenja firme, a sve dok to ne riješimo nećemo donijeti odluku - istakao je Mulbajer.

Načelnik Petković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je jedna ovakva korporacija zainteresovana za ulaganje u opštini Petrovo, te istakao da će, ukoliko se odluče da pokrenu proizvodnju u bivšoj Napco beds koja je zapošljavala više od 300 radnika, od lokalne samouprave imati maksimalnu podršku.

Hilding Anders je korporacija čije je sjedište u Malmeu, a posluje širom Evrope i Azije, uključujući i Rusiju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.