NavMenu

Evropska komisija će istražiti da li Facebookova kriptovaluta libra krši pravila trišta

Izvor: seebiz.eu Srijeda, 21.08.2019. 14:21
Komentari
Podeli
Evropska komisija sprema se pokrenuti istragu kako bi utvrdila hoće li Facebook predloženim uvođenjem digitalne valute libre prekršiti propise o ravnopravnom tržišnom takmičenju, izvijestio je u utorak Bloomberg.

Evropska komisija "trenutno ispituje potencijalno kršenje propisa o ravnopravnom tržišnom takmičenju" vezano uz libru, stoji u Bloombergovom izvješću, objavljenom u utorak.

Istraga se temelji na sumnji da bi Facebookov sistem plaćanja nepravedno istisnuo konkurenciju, tumači Bloomberg.

Zvaničnici EU-a drže da bi libra mogla proizvesti "potencijalna ograničenja za konkurenciju" na području informacija koje će se razmjenjivati i korištenja podataka o potrošačima, prenosi agencija.

Ispituju i moguću integraciju aplikacija koje podupiru libru u Facebookove usluge poput WhatsApp-a i Messenger-a, stoji u izvještaju.

Iz Facebooka su poručili da nemaju komentara na taj izvještaj, a isti je odgovor Reuters dobio i od portparolke Evropske komisije.

Facebook namjerava uvesti libru iduće godine.

Američki su zakonodavci u julu zaključili da Facebook nije dokazao da mu se može vjerovati kada je u pitanju sigurnost svjetskog finansijskog sistema i podataka o potrošačima, podsjeća Reuters.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.