NavMenu

Fortenova pokrenula postupak za preuzimanje Mercatora

Izvor: Tanjug Srijeda, 21.08.2019. 12:54
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Fortenova grupa, koja je preuzela zdravi dio posrnulog Agrokora, obavjestila je Evropsku komisiju o namjeri da preuzme slovenački trgovinski lanac Mercator, piše Novilist.hr.

Kako prenosi taj list, u Fortenovoj grupi su za slovenačku agenciju STA potvrdili da su o tome obavjestili Evropsku komisiju kao regulatora zaštite tržišne utakmice u EU, a prethodni postupak za odobrenje preuzimanja slovenačkog trgovinskog lanca pokrenuli su u Briselu 13. avgusta ove godine.

U Fortenovoj grupi ne žele da nagađaju kada bi moglo da dođe do planiranih vlasničkih promjena, odnosno preuzimanja Mercatora.

Svi dalji koraci zavisiće od toga kada će Brisel odgovoriti na obavještenje o namjeravanoj vlasničkoj koncentraciji na nivou EU, uključujući i Hrvatsku i Sloveniju, prenosi STA.

Prema pisanju ljubljanskog Dnevnika postoji mogućnost da Evropska komisija odlučivanje o tome da li je dozvoljena koncentracija Fortenove i Mercatora prepusti slovenačkoj agenciji za zaštitu konkurencije.

STA dodaje da im je u Fortenovoj grupi u utorak, 20. avgusta, potvrđeno da su, osim u Briselu, postupak za odobrenje koncentracije s Mercatorom pokrenuli i kod lokalnih regulatora za zaštitu konkurencije u BiH, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, tržištima na kojima Merkator posluje.

Slovenački mediji podsjećaju da je predsjednik Upravnog odbora Fortenove grupe Maksim Poletaev krajem jula za zagrebački Večernji list najavio da će Mercator biti prenesen na grupu Fortenova do kraja novembra ove godine, nakon što se završe svi predviđeni pravni postupci, te da je sa slovenačkom vladom dogovoren plan prenosa Mercatorovih dionica u Fortanova grupu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.