Izvor: Capital | Srijeda, 21.08.2019.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PURS traži 2,3 mil KM iz stečajne mase Banke Srpske

Ilustracija (Foto: mojo cp/shutterstock.com)
Poreska uprava Republike Srpske, kojoj je u propaloj Banci Srpske blokirano 2,3 mil KM, pokušava sudskim putem da taj novac izuzme iz stečajne mase i prenese u drugu banku.

Poreska uprava RS tužila je Banku Srpske jer joj nije priznat status izlučnog povjerioca, a u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci juče je održano ročište po ovoj tužbi.

U sudu su za portal Capital rekli da Poreska uprava sudskim putem pokušava da dokaže da je ona izlučni povjerilac i da traži da preuzme novac koji je ostao blokiran na računu javnih prihoda u Banci Srpske.

- Poreska uprava traži da sud tuženoj Banci Srpske naloži da u tabeli prijavljenih potraživanja svrsta PURS u red izlučnih povjerilaca te da se 2,26 mil KM koji se nalaze na računu javnih prihoda otvorenih kod stečajnog dužnika izuzmu od stečajne mase i po nalogu tužioca prenesu na drugu banku - kazali su u Okružnom privrednom sudu.

Tužbu protiv Banke Srpske za izlučna prava podnijela je i Investiciono–razvojna banka (IRB) RS. IRB sudskim putem pokušava da preuzme 45 mil KM kredita koje je plasirala preko Banke Srpske, nakon što su taj zahtjev IRB-a osporili likvidacioni upravnik i kasnije stečajna upravnica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.