NavMenu

Bečki hoteli pružaju nezaboravna muzička iskustva

Izvor: eKapija Utorak, 20.08.2019. 14:03
Komentari
Podeli
Beč (Foto: © WienTourismus/Christian Stemper)Beč
U svjetskoj prestonici muzike mnogo je toga povezano sa muzikom. Tako je za očekivati da i bečki hoteli imaju posebnu muzičku nit. Predstavljamo mali izbor ove neobične ponude u glavnom gradu Austrije.

U hotelu Imperial gosti mogu da rezervišu večer uz koncert klasične muzike. Tzv. Bezendorfski ciklus koncerata povezuje muzičke i kulinarske specijalitete. Oni kulinarski zainteresovani mogu u hotelskom restoranu da uživaju u specijalno za njih komponovanom meniju. Ko u hotelu Imperial uz apartman rezerviše i specijalni aranžman dobija lični muzički CD, koji pravi kompozitor na osnovu muzičkog testa.

Hotel Bristol se nalazi preko puta Bečke državne opere, stoga ne čudi što ima najbolje odnose sa čuvenom operskom kućom. "Salon Opéra" je naziv posebnih manifestacija koje se održavaju povodom aktuelnih operskih premijera u tom hotelu sa pet zvjezdica u čuvenoj Ulici Ringštrase. Tokom služenja poslijepodnevnog čaja i kulinarskih specijaliteta i uz čašu šampanjca zvijezde opere (pjevači, dirigenti, režiseri) daju uvid u aktuelne produkcije, ističe se na sajtu hubih.sfera.ba.

Rezidencija Palais Coburg Residenz ima ekskluzivan novogodišnji aranžman koji pored četiri noćenja u carskom apartmanu između ostalog obuhvata dvije karte za čuveni Novogodišnji koncert.

U bečkom hotelu Sacher iza Državne opere, predsjednički apartmani nazvani su po čuvenim operama kao što su Mocartova Čarobna frula ili Pučinijeva Madam Baterflaj. Elegantni apartman u potkrovlju nosi naziv opere Kloda Debisija Peleas i Melisanda.

Kako se u Beču ispravno pleše može se naučiti u hotelu Boutique-Hotel Donauwalzer na Bečkom girtlu. Tamo se pod stručnim vođstvom za goste održavaju kursevi valcera. Ko želi lično muzički da se oproba, može to učiniti u luksuznom predsjedničkom apartmanu hotela Park Hyatt Vienna. Površina od 170 m2 pruža dovoljno mjesta za elegantni klavir čuvenog bečkog proizvođača Bösendorfer.

U dva hotela Ruby Sofie u 3. okrugu i Ruby Marie u 7. okrugu mogu besplatno da se iznajme električne gitare i u sobi priključe na profesionalna pojačala, pri čemu se obazrivost prema ostalim gostima hotela podrazumijeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.