Izvor: Glas Srpske | Utorak, 20.08.2019.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja zapadne obilaznice oko Trebinja - Uskoro i izbor izvođača za rekonstrukciju puta Trebinje-Ljubinje

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Direktor Puteva RS Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na zapadnoj obilaznici koja će spojiti put od Grada sunca sa magistralnim putem Trebinje–Dubrovnik.

U prvoj fazi radiće se oko 3 kilometra, a ukupna dužina je pet i po kilometara.

- Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometara imamo obećanje od gradske uprave da će se rješiti preostali imovinsko – pravni odnos naveo je Nešić.

Ukupna vrijednost zapadne obilaznice je više od 3,2 mil KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog, mogućih problema u rješavanju imovinskih odnosa.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranim putem prema Dubrovniku, a gradnju finasira preduzeće Putevi RS vlastitim novcem. Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najboljeg ponuđača za potpunu rekonstrukciju putu Trebinje-Ljubinje, u dužini od 56 kilometara.

-U našem trogodišnjem planu je, ukoliko bude novca, i rekonstrukcija puta od Trebinja prema graničnom prelazu Klobuk, prema Crnoj Gori - najavio je Nešić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.