NavMenu

Počela izgradnja zapadne obilaznice oko Trebinja - Uskoro i izbor izvođača za rekonstrukciju puta Trebinje-Ljubinje

Izvor: Glas Srpske Utorak, 20.08.2019. 12:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Direktor Puteva RS Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na zapadnoj obilaznici koja će spojiti put od Grada sunca sa magistralnim putem Trebinje–Dubrovnik.

U prvoj fazi radiće se oko 3 kilometra, a ukupna dužina je pet i po kilometara.

- Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometara imamo obećanje od gradske uprave da će se rješiti preostali imovinsko – pravni odnos naveo je Nešić.

Ukupna vrijednost zapadne obilaznice je više od 3,2 mil KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog, mogućih problema u rješavanju imovinskih odnosa.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranim putem prema Dubrovniku, a gradnju finasira preduzeće Putevi RS vlastitim novcem. Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najboljeg ponuđača za potpunu rekonstrukciju putu Trebinje-Ljubinje, u dužini od 56 kilometara.


-U našem trogodišnjem planu je, ukoliko bude novca, i rekonstrukcija puta od Trebinja prema graničnom prelazu Klobuk, prema Crnoj Gori - najavio je Nešić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.