Izvor: eKapija | Utorak, 20.08.2019.| 11:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Končar isporučio transformatore za buduću najveću elektranu u jugoistočnoj Aziji

Ilustracija (Foto: zhangyang13576997233/shutterstock.com)
U sklopu projekta izgradnje nove termoelektrane u Maleziji društvo Končar – Mjerni transformatori isporučilo je 24 naponska induktivna transformatora za naponski nivo 525 kV.

Naručitelj je GE Grid Solutions, podizvođač voditelja izgradnje elektrane – EDRA Power (CGN). Krajnji kupac i investitor je Tenaga Nasional Berhad (TNB), najveća elektroprivredna tvrtka u Maleziji čija je osnovna djelatnost proizvodnja, prijenos i distribucija električne energije te upravljanje nacionalnom mrežom koja je povezana s tajlandskim prijenosnim sustavom na sjeveru, kao i singapurskim u Senoku na jugu.

Opskrbljuje električnom energijom više od 9,2 miliona potrošača širom Malezije, Sabaha i Labuana, ističe se na sajtu kompanije Končar.

Transformatori se ugrađuju u novo postrojenje najveće malezijske kombinirane termoelektrane na plin, snage 2242 MW, koja se gradi u području Alor Gajahu, u Melaki. Buduća elektrana, najveća u jugoistočnoj Aziji, počet će s radom 2021. godine i pokrivaće 10% potreba zemlje za električnom energijom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.