NavMenu

Preduzeće Rad gradi biciklističku stazu u Dobrinji - Vrijednost radova 234.000 KM

Izvor: eKapija Nedjelja, 18.08.2019. 07:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PhotoAS/shutterstock.com)Ilustracija
U zgradi Općine Novi Grad Sarajevo u petak, 16. avgusta, je potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze u naselju Dobrinja u vrijednosti od oko 234.000 KM. Realizacijom ovog projekta Dobrinja će biti povezana s biciklističkom stazom, koja je u prethodnom periodu izgrađena od Otoke do Nedžarića i od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su Kenan Bukva, šef Odsjeka za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu Općine Novi Grad i v.d. direktorice KJKP Rad Vera Arnautović.

Bukva je kazao da je u prošloj godini Općina provela proceduru javne nabavke i potpisala Okvirni sporazum sa KJKP Rad za izgradnju treće dionice biciklističke staze u ukupnom iznosu od 548.000 KM.

- Danas potpisujemo ugovor za izgradnju 600 m staze za bicikliste od kružnog toka do raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija i Emila Zole. U sklopu radova uradit će se kompletna rekonstrukcija pješačke staze i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom signalizacijom duž A transverzale u dužini od oko 800 metara - izjavio je Bukva.

Podsjetio je da je u 2015. godini u saradnji sa Gradskom upravom Sarajeva izgrađena biciklistička staza od Otoke do Nedžarića, a godinu kasnije od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji, te da će nakon izgradnje staze u ulici Želimira Vidovića Kelija za narednu godinu ostati da se uradi preostali dio staze kroz cijelo naselje Dobrinja kako bi se staza spojila sa prstenom i cijela Dobrinja povezala sa biciklističkom stazom.

Izgradnjom staze za bicikliste u ovom dijelu Novog Grada upotpuniće se ambijent za odvijanje biciklističkog saobraćaja, navedeno je na sajtu Općine NG Sarajevo.

U okviru navedenih radova biće postavljene parkovske klupe, korpe za otpatke, a izvršit će se i izmještanje natkrivenog autobuskog stajališta, te izgradnja pristupne rampe za kretanje invalidnih osoba.

Vršiteljica dužnosti direktorice KJKP Rad Vera Arnautović istakla ja da će radovi biti završeni u predviđenom roku, 60 dana od dana uvođenja u posao.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.