NavMenu

Prostor OC Jahorina uskoro postaje park prirode

Izvor: eKapija Nedjelja, 18.08.2019. 13:19
Komentari
Podeli
JahorinaJahorina
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da će, najvjerovatnije, do kraja ove godine, posebnom odlukom vlasti Republike Srpske, prostor Olimpijskog centra (OC) Jahorina biti proglašen parkom prirode kako bi sve prirodne ljepote bile zakonski zaštićene.

Dodik je na otvaranju najdužeg planinskog boba u regionu na Jahorini poručio da će republičke institucije nastaviti da pružaju podršku, koja nije mala i mjeri se desetinama miliona KM, putem Razvojne banke i na druge načine.

On je istakao da je OC Jahorina dobar primjer uspješnog poslovanja i ulaganja.

Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti novi zakon o OC Jahorina koji će omogući bolje upravljanje svim resursima, od izgradnje bilo kojeg sadržaja, te dati upravi i menadžmentu izvršna ovlaštenja da bi mogli da raspolažu urbanističkim, razvojnim i regulacionim planovima.

Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić je podsjetio da je u toku izgradnja gondole opremljene modernim kabinama koje mogu da prime deset ljudi, ispod koje se grade tri nove staze, od kojih će se jedna osnježavati, a gradiće se novi ski-lift na Poljicama kapaciteta četiri puta većeg od starog.

Prema njegovim riječima, gradi se i pet kilometara rasvjete na stazama na Jahorini jer je cilj da one rade i noću.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.