Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.08.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro obnova pješačke zone kod Palate predsjednika u Banjaluci - Gradip iz Prnjavora i Geokop iz Dervente izvode radove vrijedne 1,28 mil KM

(Foto: banjaluka.rs.ba)
Obnova pješačke zone kod Palate predsjednika Republike u Banjaluci trebalo bi da počne uskoro, nakon što je izabran izvođač ovog velikog projekta, vrijednog nešto više od 1,2 mil KM.

Na tenderu, ovih dana, izabran je izvođač kojeg čini grupa ponuđača odnosno preduzeća Gradip iz Prnjavora i Geokop iz Dervente, a vrijednost posla je 1.284.507 KM.

U toku je žalbeni rok i ukoliko ne bude žalbi na izbor izvođača radova, ubrzo će se nastaviti ovaj značajni projekat, započet prošle godine kada je uspješno realizovana prva faza – rekonstrukcija popularnog Parkića. Izvođač će imati rok od 150 radnih dana da okonča predviđene radove.

Prema projektnoj dokumentaciji, drugom fazom obnove biće zahvaćena dionica na potezu od rekonstruisanog Parkića do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića.

Kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, predviđeni su radovi na prostoru ispred Banskog dvora i Palate predsjednika RS do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića.

Taj prostor, kako je predviđeno projektom, biće popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija. Postojeći drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.

Ova zona, površine oko 2.900 kvadratnih metara, u potpunosti će biti rekonstruisana u moderno šetalište, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Čitav prostor od Parkića do prvih ugostiteljskih objekata formiraće prostor trga ispred Palate Predsjednika RS, koji će krasiti mozaik zastave grada Banjeluke sa motivima rijeke Vrbas i tvrđave Kastel, kao i hrast lužnjak, uz prateće svjetlosne efekte.

Ovaj projekt biće nastavljen i dogodine, za kad je planiran ulazak u radove na potezu do Narodnog pozorišta RS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.