Izvor: eKapija | Srijeda, 14.08.2019.| 14:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Povoljni krediti za mala i srednja preduzeća u Istočnoj Ilidži - Javni poziv otvoren do 31. oktobra

Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)
Opština Istočna Ilidža raspisala je javni oglas za dodjelu kreditnih sredstava za podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva na području ove opštine.

Cilj ovih programa je podsticanje otvaranja novih preduzeća i preduzetništva te podsticaj razvoja postojećih preduzeća, odnosno pokretanje, rast i razvoj vlastitog biznisa i samozapošljavanja.

Кreditna sredstva biće obezbijeđena putem MF banke iz Banjaluke.

Programom je predviđeno da se za pokretanje vlastitog biznisa dodijele beskamatni krediti sa rokom otplate do 31. decembra 2023. i grejs periodom od 12 mjeseci. Kamatu će u potpunosti snositi Opština Istočna Ilidža iz sredstava za podsticaj razvoja MSP i preduzetništva).

Takođe, za podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, odnosno za proširenje već postojeće djelatnosti, dodijeliće se:

- beskamatni krediti za zanatske djelatnosti, s tim da bi prioritet imale proizvodne djelatnosti, sa rokom otplate do 31. decembra 2023. i grejs periodom od 12 mjeseci. Кamatu na dodjeljena kreditna sredstva u potpunosti će snositi Opština Istočna Ilidža iz sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva;
- krediti za ostale djelatnosti sa kamatnom stopom od 3% grejs periodom od 12 mjeseci, rokom otplate do 31. decembra 2023.

Iznos pojedinačnih kredita je od 5.000 do 100.000 КM. Provizija za obradu zahtjeva kredita iznosi 0%. Uslove za obezbjeđenje garancije za naplatu kredita propisuje banka i oni su u većini slučajeva (zavisno od visine kredita i kreditne sposobnosti dužnika) jedan ili dva žiranta, administrativna zabrana, mjenica, hipoteka i sl.

Javni poziv je otvoren do 31. oktobra 2019. ili do ispunjenja plana podsticaja.


Zahtjeve sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično ili preporučenom pošiljkom na protokol Opštine Istočna Ilidža. Za više detalja pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.