Izvor: Indikator | Srijeda, 14.08.2019.| 13:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Euro Roal povećao promet za 20% - Izvoz u Hrvatsku i Crnu Goru veći za 100%

Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer aluminijskih, PVC profila, materijala od inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, u prvih šest mjeseci ove godine povećao je promet za 20%, dok je izvoz u Crnu Goru i Hrvatsku povećan za 100%.

Na povećanje prihoda ovog lidera u branši najviše je uticala strateška odluka širenja kapaciteta i asortimana roba i usluga. Nastavak trenda očekuje se do kraja 2019., sa ukupnom godišnjom realizacijom od do sada najvećih 36 mil KM, saopštili su iz ove kompanije sa sjedištem u Doboj Jugu.

- Veoma smo zadovoljni ukupnim odličnim rezultatima u kontinuitetu od kako smo osnovani. I ove godine bilježimo rekorde. Našu ponudu razvili smo u četiri odjela. Prvi odjel "Aluminij konstrukcija", drugi odjel "PVC - LB.Profile", treći odjel "Aluminij industrija" - sa ostalim obojenim metalima kao što su bakar, bronza, mesing, te četvrti odjel "Inox". U svim našim odjelima ostvarili smo značajan rast prodaje. Posebno raduje što bilježimo i povećanje izvoza od 100% na tržišta regije, prema Crnoj Gori i Hrvatskoj - izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

Firma djeluje u dva pravca. Prvi prvac obuhvata industrijski asortiman u šta spadaju odjel "Inox" i odjel "Aluminija industrije" sa bakrom, bronzom i mesingom. Drugi pravac je konstrukciono - građevinski asortiman u koji se ubrajaju odjeli "Aluminij konstrukcije" i odjel "PVC - LB.Profile". Iduće godine u planu je manja reorganizacija u okviru koje će umjesto četiri, firma imati dva odjela - "Industrijski profile" i "Konstrukciono - građevinski profile".

Do kraja 2019. u Euro Roalu očekuju nastavak trenda povećanja prometa, što bi u konačnici značilo realiziranih 36 mil KM.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.