Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 14.08.2019.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Opština Stanari i Putevi RS izdvajaju 6,56 mil KM za rekonstrukciju dionice puta Tedin Han-Križ - Početak radova na proljeće 2020.

Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)
Načelnik opštine Stanari Dušan Panić i vršilac dužnosti direktora JP Putevi RS Nenad Nešić potpisali su danas ugovor o zajedničkom ulaganju u rekonstrukciju dionice regionalnog puta Tedin Han-Križ predračunske vrijednosti 6.561.870 KM.

Riječ je o radovima na poddionici Zelenkovići-Donji Vitkovci u dužini 8,2 kilometra, koji će u iznosu od oko 5 mil KM finansirati Putevi Srpske, a sa 1,5 mil KM Opština Stanari.

- Ovaj put će povezivati opštine Stanari, Prnjavor i Teslić sa federalnom opštinom Tešanj - rekao je Nešić novinaroma i dodao da su sredstva predviđena u srednjoročnom planu ovog preduzeća za 2019/2021.

Naveo je da Opština Stanari mora da riješi imovinsko-pravne odnose nakon čega će Putevi RS podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, te provesti postupak izbora najboljeg ponuđača, kao i stručno-tehnički nadzor.

- Očekujemo da u ovoj godini izaberemo najboljeg ponuđača, a da na proljeće krenemo sa radovima, koji bi trebali da traju 180 dana - rekao je Nešić.

Panić kaže da će opština Stanari izdvojiti i dodatna sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa duž trase.

- Trenutno nemamo problema u postupku eksproprijacije, izuzev što je dosta spora procedura. Radi se o tri katastarske opštine Cerovica, Ostržnja Donja, te Stanari, koja je već završena - rekao je Panić.

Dodao je da je riječ o makadamskom putnom pravcu koji datira još od perioda uprave Osmanske vlasti.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.