Izvor: Klix | Srijeda, 14.08.2019.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završetak obnove 108 godina starog mosta u Halilovićima do kraja avgusta

Ilustracija (Foto: Omar Tursic/shutterstock.com)
Radovi na mostu u Halilovićima na području općine Novi Grad Sarajevo nakon opasnih oštećenja traju već mjesecima. Izvođač rekonstrukcije je kompanija Euro-Asfalt čiji su predstavnici za Klix.ba objasnili zašto radovi traju duže nego što je predviđeno, odnosno zašto su probijeni rokovi.

- S obzirom na to da je most izgrađen 1911. i zbog veoma lošeg održavanja i starosti konstrukcije bili su neophodni temeljiti zahvati na konstrukciji lukova mosta, ojačanja temelja stubnih mjesta, sanacije površina mosta, izmještanja instalacija... - rekao je šef projekta iz Euro-Asfalta, Almir Hadžialić.

Kako je rečeno, završena je betonska kolovozna ploča, a trenutno se izvode pripremni radovi na polaganju ivičnjaka. Također, pocinčane ograde i konzole će se dopremiti do sredine avgusta, a svi završni radovi uključivši i asfaltiranje trebaju biti završeni do kraja avgusta.

Podsjećamo, kod mosta u Halilovićima se nalazi tabla na kojoj još od juna piše da je krajnji rok za izvođenje radova 30 dana.

Nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju KS, dok su glavni investitori projekta Direkcija za puteve KS i Ministarstvo saobraćaja KS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.