Izvor: eKapija | Srijeda, 14.08.2019.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Amazon testira robote dostavljače (VIDEO)

(Foto: YouTube/screenshot)
Najveća svjetska kompanija za internet prodaju Amazon već nekoliko mjeseci testira svoje robote za isporuku pod nazivom Scout u blizini svog sjedišta u Washingtonu. Kompanija je u petak objavila da proširuje program, a spremna je započeti testiranje robota u oblasti Irvine u Kaliforniji u većem obimu.

Za početak, Amazon će imati samo "mali broj Amazon Scout uređaja", koji će isporučivati ​​pakete samo radnim danima, tokom dnevnog vremena. Svakog robota pratit će i jedan zaposlenik Amazona koji će paziti na stvari (barem dok program počinje), iako će se roboti samostalno kretati i dostavljati svoje pakete, prenose američki mediji.

Prema najavama iz kompanije, roboti će biti neprimjetno integrisani u narudžbe za kupce. To znači da ako nešto kupite na Amazonu, ovisno o tome šta ima najviše smisla logistički, ili ćete pošiljku dobiti uobičajenim načinom transporta ili će vam je dostaviti robot Scout.

Rana faza istraživanja

Amazon mjesecima trenira robote, koristeći mješavinu testova u stvarnom svijetu i digitalnih simulacija gradova (koristeći stvarne mape i 3D podatke krajolika i prepreka).

Scout ipak nije Amazonov jedini put ka automatizovanim isporukama. Kompanija takođe istražuje korištenje bespilotnih letjelica za svoju Amazon Prime Air uslugu – iako je ona, kao i program Scout, još u ranoj fazi.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.