Izvor: eKapija | Utorak, 13.08.2019.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Plaćanje vožnje u Sarajevo taxi od sada i preko aplikacije

(Foto: Diego Cervo/shutterstock.com)
Sarajevo taxi u saradnji sa kompanijom Mastercard i UniCredit Bank, uvodi inovacije u svom poslovanju tako što olakšava narudžbu i plaćanje usluga taxi prijevoza u Sarajevu.

Od 15, avgusta korisnici aplikacije mojTaxi u posebno obilježenim vozilima Udruženja Sarajevo taxi, ne samo da mogu naručiti već i platiti vožnju kroz ovu mobilnu aplikaciju. Potrebno je samo da imaju Mastercard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima, prenosi BiznisInfo.

Do sada je unutar aplikacije realizovano preko 500.000 narudžbi taksi vozila, a sada je napravljen još jedan iskorak kako bi usluga bila još bolja te kako bi bezgotovinsko plaćanje postalo dostupnije svima.

- Od danas u oko 100 vozila članova Udruženja Sarajevo taksi moguće je platiti uslugu putem aplikacije, samo jednim pritiskom na ekran Vašeg pametnog telefona. Radimo na tome da se broj vozila u kojima je ova usluga dostupna vremenom povećava, a naš cilj je da bude dostupna u svim vozilima naših članova u što skorije vrijeme" – rekao je Enver Suljagić, Predsjednik Udruženja Sarajevo Taxi.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.