Izvor: Indikator | Utorak, 13.08.2019.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U mostarskom Aluminiju želi ostati 64% radnika

(Foto: Aluminij.ba)
Prema anketi, koja bi bila okosnica Plana restrukturiranja poslovanja mostarskog poduzeća Aluminij, 64% radnika želi ostati na poslu, 21% se nije izjasnilo, dok oko 80 ljudi potražuje otpremnine, dogovoreno je to na sastanku u upravi poduzeća, izvijestio je Bljesak.info.

Sindikati radnika Aluminija, navode, ponovno će tražiti od Vlade FBiH ugovor o isplati doprinosa za sve radnike Aluminija iz Mostara, prve su informacije sa sastanka.

Sastanku prisustvuju Nadzorni odbor, direktori Uprave Aluminija, predstavnici sindikata, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Romeo Biokšić iz Neovisnog sindikata radnika Aluminija ranije je za Bljesak.info rekao kako su radnicima ponuđene plaće prepolovljene za oko 50%, što je, tvrdi, neprihvatljivo.

Finansijska policija FBiH je u srijedu ušla u prostorije Aluminija kako bi izvršila uvid u finansije do dana gašenja preduzeća, 10. juna. O rezultatima izvještaja te policije javnost još nije upoznata, iako već ranije devet izvještaja dostavljeno županijskom Tužiteljstvu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.