Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 12.08.2019.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Wonderland AI okuplja svjetske stručnjake iz oblasti vještačke inteligencije 8. novembra u Beogradu

Ilustracija (Foto: metamorworks/shutterstock.com)
U Madlenianumu u Begradu 8. novembra održaće se AI (Artificial Intelligence – vještačka inteligencija) konferencija pod nazivom Wonderland AI. Ova konferencija je kulminacija aktivnosti koje organizje srpski ogranak globalne zajednice CITI.AI iz Beograda i Novog Sada.

City.AI je danas jedan od najvećih AI zajednica, prisutna u više od 80 gradova svijeta i broji preko 280 lokalnih ambasadora koji rade na demokratizaciji znanja u oblasti AI. Ono što ovu zajednicu izdvaja od ostalih je što zahvaljujući podršci globalne zajednice mnogi svjetski stručnjaci u oblasti vještačke inteligencije dolaze na lokalne događaje.

Na ovoj konferenciji se očekuje preko 700 ljudi, oko 20 internacionalnih eksperata iz oblasti vještačke inteligencije i njenih primjena. Za sada je najavljeno 16 govornika iz cijelog svijeta, a još gostiju se očekuje uskoro. Pored toga biće organizovane različite tehničke i biznis-orijentisane radionice gde će i firme ali i pojedinici moći da nauče mnoštvo novih stvari iz oblasti AI-a.

Wonderland AI summit je već najavio 16 imena iz cijelog svijeta i iz različitih kompanija: Mercedes, IBM, Google, SAP nVidia, eBay, Max Planck, Sisense, Mobile.de.

Dva govornika koja se definitivno izdvajaju jesu Christoph Auer Welsbach, partner u IBM Ventures, jedan od najuticjanijih AI investitora današnjice kao i Julien Merten, Head of Data Science u kompaniji Mercedes Benz.

Više o tome na: www.wonderlandai.com.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.