NavMenu

Broj hotela u Beogradu udvostručen za pet godina - I dalje postoji potreba za izgradnjom novih

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.08.2019. 08:39
Komentari
Podeli
Beograd (Foto: shutterstock)Beograd
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je u prvoj polovini godine Beograd posjetilo 531.333 turista koji su ostvarili 1.170.734 noćenja, što je za 7% više u odnosu na isti period prošle godine, i po broju turista ali i po broju noćenja.

Prema njegovim riječima, u toku ljeta najviše gostiju je iz regiona, Turske, zatim zapadne Evrope ali ne zaostaju ni turisti iz Kine i Rusije, prenosi Beoinfo.

– U toku ljeta najviše gostiju je iz regiona ali i iz Turske, Kine, zapadnih zemalja i posebno Rusije. Trend rasta broja turista i broja noćenja je i dalje aktuelan, što je rezultiralo i povećanjem smještajnih kapaciteta – pojasnio je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da tokom ljeta, zahvaljujući turizmu i sezonskim poslovima, svaki osmi Beograđanin radi u turizmu ili sektoru usluga. On je podsjetio da je 2014. godine Beograd imao 67 hotela, a da ih je sada preko 120, što je pokazatelj koliko se Beograd razvija u turizmu.

– U Beogradu se broj hotela gotovo udvostručio, a i dalje postoji potreba za izgradnjom i otvaranjem novih. U istom periodu, kapacitet privatnog smještaja je učetvorostručen. Turizam će se u Beogradu i dalje razvijati, pa je shodno tome važno da nastavimo rad na uređenju grada i poboljšanju infrastrukture, ali i kulturnim sadržajima prestonice – kazao je gradonačelnik.

Radojičić je podsjetio da jedna od najvažnijih okosnica za dolazak gostiju ljeti u Beograd jesu manifestacije koje iz godine u godinu privlače sve veću pažnju turista. Među njima je i predstojeći Beer Fest, najpopularniji događaj među gostima iz regiona i Evrope koji posjeti preko 500.000 ljudi. Sve veću pažnju beleži i Beogradski karneval brodova koji će 31. avgusta zatvoriti sezonu festivala u Beogradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.