NavMenu

Općina Centar i Ministarstvo obrazovanja KS zajednički finansiraju izgradnju vrtića Razigrani dani i osnovne škole na Šipu

Izvor: eKapija Petak, 09.08.2019. 14:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beloborod/shutterstock.com)Ilustracija
Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i ministrica obrazovanja KS Zineta Bogunić potpisali su sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta kombinovane predškolske ustanove Razigrani dani, te ugovor o drugoj fazi izgradnje osnovne škole Šip, saopšteno je iz opštinske uprave.

Bogunić je naglasila da je krajnji cilj Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo proširenje kapaciteta za predškolsku i školsku djecu.

- Ovo je izuzetno značajan projekat jer će zasigurno smanjiti broj djece sa liste čekanja. Izgradnjom ovih objekata proširujemo kapacitete i za osnovno i za predškolsko obrazovanje što je iznimno bitno - istakla je Bogunić.

Načelnik Ajnadžić je kazao da su ovo izuzetno značajni projekti ne samo za Općinu Centar, nego i za Kanton Sarajevo.

- Jako smo zadovoljni dinamikom izgradnje ovih objekata i kako imamo zaokruženu finansijsku konstrukciju, prema našim planovima objekat Razigrani dani, gdje će osim obdaništa biti smješten i Centar za zdravo starenje, planiramo staviti u funkciju do kraja ove godine, a objekat osnovne škole na Šipu bi trebao biti završen do kraja naredne godine, ili u najgorem slučaju do maja 2021. godine - pojasnio je Ajnadžić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.