Izvor: eKapija | Petak, 09.08.2019.| 14:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Općina Centar i Ministarstvo obrazovanja KS zajednički finansiraju izgradnju vrtića Razigrani dani i osnovne škole na Šipu

Ilustracija (Foto: Beloborod/shutterstock.com)
Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i ministrica obrazovanja KS Zineta Bogunić potpisali su sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta kombinovane predškolske ustanove Razigrani dani, te ugovor o drugoj fazi izgradnje osnovne škole Šip, saopšteno je iz opštinske uprave.

Bogunić je naglasila da je krajnji cilj Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo proširenje kapaciteta za predškolsku i školsku djecu.

- Ovo je izuzetno značajan projekat jer će zasigurno smanjiti broj djece sa liste čekanja. Izgradnjom ovih objekata proširujemo kapacitete i za osnovno i za predškolsko obrazovanje što je iznimno bitno - istakla je Bogunić.

Načelnik Ajnadžić je kazao da su ovo izuzetno značajni projekti ne samo za Općinu Centar, nego i za Kanton Sarajevo.

- Jako smo zadovoljni dinamikom izgradnje ovih objekata i kako imamo zaokruženu finansijsku konstrukciju, prema našim planovima objekat Razigrani dani, gdje će osim obdaništa biti smješten i Centar za zdravo starenje, planiramo staviti u funkciju do kraja ove godine, a objekat osnovne škole na Šipu bi trebao biti završen do kraja naredne godine, ili u najgorem slučaju do maja 2021. godine - pojasnio je Ajnadžić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.