NavMenu

VIŠKOVIĆ: Trebamo diferenciranu stopu PDV-a

Izvor: Nezavisne novine Petak, 09.08.2019. 11:23
Komentari
Podeli
Radovan Višković (Foto: vladars.net)Radovan Višković
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je sinoć, 8. avgusta, da je za sve građane važno da stranke - izborne pobjednice u entitetima što prije formiraju Savjet ministara da bi BiH nastavila sa evro-integracijama i ekonomskim reformama, te rješavala svoje brojne i nagomilane probleme.

Višković je rekao da bi na tom planu trebalo razgovarati o donošenju novog zakona o PDV-u jer, kako je naveo, nije ljudski jednako oporezivati osnovne životne namirnice i luksuz.

On je izjavio za RTRS da poslodavci Srpske traže da se podigne postojeći limit od 50.000 KM koji ne ulazi u sistem PDV-a, dok se u institucijama Srpske govori o diferenciranoj stopi.

- Kao čovjek mislim da bi bilo značajno da imamo diferenciranu stopu PDV-a jer smo možda i jedini u Evropi sa jednom stopom - ocijenio je Višković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.