Izvor: Nezavisne novine | Petak, 09.08.2019.| 12:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Špediteri gube posao, prevoznici dobijaju trošak - Preseljenjem carinskog terminala sa GP Rača u Brčko troškovi rastu za 150 KM po turi

Ilustracija (Foto: ChameleonsEye/shutterstock.com)
Preseljenjem carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača u Brčko troškovi prevoza bi porasli za 150 KM po turi, čime se prevoznici stavljaju u nezavidan položaj, poručuju oni.

- Gubićemo duplo vrijeme, a nema šanse da bilo koji prevoznik može da podigne cijenu ture ni za jedan fening. Ne bi se mogli uklopiti s tim cijenama - ocijenio je auto-prevoznik Miroslav Spasić, negodujući povodom odluke Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH da prelaz na Rači preda na upravljanje u privatne ruke.

Sličnog mišljenja su i u Privrednoj komori Republike Srpske, a u kojoj, kako su rekli za Nezavisne, nisu zvanično obaviješteni o razlozima preseljenja.

- Premještanjem terminala pravi se dodatni trošak ne samo firmama iz Bijeljine, nego i iz cijelog istočnog dijela čija roba ide preko ovog terminala. Sa stanovišta privrede, to povećava troškove - rečeno je u komori za Nezavisne. Iako nova lokacija nije zvanično objelodanjena, uveliko se spekuliše o Brčko distriktu, što nije prihvatljivo ni špediterima, koji su u znak protesta u srijedu, 7. avgusta, obustavili rad do 14 časova.

Prema njihovoj procjeni, od 150 zaposlenih, bez posla bi mogle ostati dvije trećine.

- Mi se ne bunimo tek tako. Samo branimo svoja radna mjesta - kaže Jefa Vladušić.

Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, kaže kako je za prevoznike neprihvatljiva ideja o novom terminalu te da žele razgovarati isključivo o sanaciji postojećeg, za koji ocjenjuju da je u katastrofalnom stanju.

- Kao što se i vidi, ovo ne liči na terminal, nego na smetljište. Interesuju nas samo njegovo uređenje i poboljšanje uslova za rad na njemu - kazao je Grbić, koji je ranije optužio UIO da su namjerno zapustili terminal.

Podsjećamo, od 41 carinskog terminala u BiH, čak 31 je u privatnom vlasništvu, dok ostali pripadaju UIO BiH.

Privatnici koji upravljaju terminalima dužni su na račun Uprave uplatiti 30% prihoda, dok ostatak zadržavaju za sebe.

Ratko Kovačević, portparol UIO BiH, ocijenio je kako nema razloga za bojkot rada špeditera, jer će uskoro organizovati sastanak s njima i saslušati njihove primjedbe.

UIO je, kako naglašava, proslijedio poziv špediterskim kompanijama lociranim u Carinskoj ispostavi Bijeljina, kao i prevoznicima, da imenuju osobe koje bi došle na zajednički sastanak u Upravu.

- U cilju transparentnosti cijelog procesa, a prije donošenja bilo kakve odluke u vezi sa lokacijom Carinske ispostave Bijeljina, biće saslušani i zahtjevi špediterskih kuća trenutno lociranih kod graničnog prelaza Rača, kao i samih prevoznika - obećao je on.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.