NavMenu

Vlada Srbije donijela Uredbu za podsticaje stranim filmadžijama

Izvor: Nova ekonomija Četvrtak, 08.08.2019. 09:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ktsdesign/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije donijela je Uredbu o podsticajima za investitore koji u Srbiji prave igrane, animirane i TV filmove, serije, dokumentarni film i TV program i druga audiovizuelna djela.

Da bi se kvalifikovao za podsticaje, potrebno je da u svrhu proizvodnje investitor u budžetu produkcije namjeni sredstva za realizaciju projekta u Srbiji u iznosu većem od 300.000 EUR za igrani ili TV film.

Ukoliko pravi TV seriju potrebno je da namjeni više od 300.000 EUR, s tim da iznos sredstava namijenjen za realizaciju po epizodi ne može biti manji od 100.000 EUR.

Za animirani film, audio i/ili vizuelnu postprodukciju audiovizuelnog djela treba da izdvoji više od 150.000 EUR, za namjenski film isto toliko, a za dokumentarni film i TV program 50.000 EUR.

Novac se dodjeljuje putem povraćaja 25% kvalifikovanih troškova proizvodnje audiovizuelnog djela ostvarenih u Srbiji, navodi se u uredbi.

Pod uslovom da investitor potroši više od 5 mil EUR u Srbiji, podsticaji će iznositi 30% kvalifikovanih troškova.


Podsticajna sredstva koja se dodjeljuju za namjenski film dodjeljuju se u iznosu od 20% troškova, s tim da ukupan iznos odobrenih sredstava koja se dodjeljuju u toku tri uzastopne fiskalne godine ne prelazi propisani maksimalni iznos državne pomoći male vrijednosti.


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.