Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.08.2019.| 08:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan ugovor za izgradnju bloka C na objektu osnovne škole na Šipu

(Foto: purplequeue/shutterstock.com)
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor firme Unigradnja Mustafa Duraković potpisali su u srijedu, 7. augusta, ugovor o izvođenju radova druge faze na objektu osnovne škole na Šipu, saopšteno je iz opštinske uprave.

Ugovor je potpisan na osnovu Okvirnog sporazuma ukupne vrijednosti 2.093.197 KM, a koji su početkom prošlog mjeseca potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktor firme Unigradnja Mustafa Duraković.

Sporazumom koji je sklopljen na period od tri godine su utvrđeni uslovi za sklapanje pojedinačnih ugovora o izvođenju radova druge faze škole na Šipu. Riječ je o najvećoj investiciji Općine Centar u poslijeratnom periodu.

Do sada su na osnovu ranije potpisanih ugovora izvođeni radovi na izgradnji blokova A i B, a potpisivanjem današnjeg sporazuma stvorene su pretpostavke za izgradnju bloka C koji podrazumijeva učenički prostora.

Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Kako je riječ o velikoj investiciji projekat se realizira u fazama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.