NavMenu

Potpisan ugovor za izgradnju bloka C na objektu osnovne škole na Šipu

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.08.2019. 08:14
Komentari
Podeli
(Foto: purplequeue/shutterstock.com)
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor firme Unigradnja Mustafa Duraković potpisali su u srijedu, 7. augusta, ugovor o izvođenju radova druge faze na objektu osnovne škole na Šipu, saopšteno je iz opštinske uprave.

Ugovor je potpisan na osnovu Okvirnog sporazuma ukupne vrijednosti 2.093.197 KM, a koji su početkom prošlog mjeseca potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktor firme Unigradnja Mustafa Duraković.

Sporazumom koji je sklopljen na period od tri godine su utvrđeni uslovi za sklapanje pojedinačnih ugovora o izvođenju radova druge faze škole na Šipu. Riječ je o najvećoj investiciji Općine Centar u poslijeratnom periodu.

Do sada su na osnovu ranije potpisanih ugovora izvođeni radovi na izgradnji blokova A i B, a potpisivanjem današnjeg sporazuma stvorene su pretpostavke za izgradnju bloka C koji podrazumijeva učenički prostora.

Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Kako je riječ o velikoj investiciji projekat se realizira u fazama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.