NavMenu

Do kraja avgusta gotova gradnja obaloutvrde na Rzavu u Višegradu

Izvor: eKapija Srijeda, 07.08.2019. 10:02
Komentari
Podeli
Višegrad (Foto: nevenm/shutterstock.com)Višegrad
Izgradnja obaloutvrdnog zida na rijeci Rzav trebalo bi da bude završena do kraja avgusta, za koju je 500.000 KM obezbijedila EU, a dio opština Višegrad.

Koordinator projekta Radmilo Mihajlović rekao je da je riječ o obaloutvrdi od armiranog betona dužoj od 300 metara i da je to dio projekta koji obuhvata još i obuku i opremanje Civilne zaštite i podizanje svijesti o značaju preventivnog reagovanja u odbrani od poplava.

- Prva komponenta odnosi se na infrastrukturne radove na području opštine Višegrad, koji podrazumijevaju regulaciju rijeke Rzav i izgradnju obaloutvrde. Drugi dio je nabavka opreme za Civilnu zaštitu, a treći se odnosi na obuku 33 pripadnika iz tri jedinice civilne zaštite i 24 povjerenika za reagovanje u vanrednim situacijama izazvanih poplavama u Bajinoj Bašti, Užicu i Višegradu - naveo je Mihajlović.


On je dodao da je Višegrad imao mnogo problema zbog poplava 2009, 2010. i 2014. godine.

Vrijednost projekta je oko 630.000 KM, uz učešće opštine Višegrad od 17%, odnosno 67.000 EUR.

On je dodao da su ove aktivnosti dio većeg projekta "Uspostavljanje sistema odbrane od poplava u prekograničnom području Srbije i BiH" koji se realizuje u lokalnim zajednicama Užice, Bajina Bašta i Višegrad, a za koji je EU izdvojila više od 1,8 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.