NavMenu

Kupce većine novih telefona u Evropi čeka značajna promjena

Izvor: Indikator Subota, 03.08.2019. 12:06
Komentari
Podeli
(Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Svi koji kupuju Samsung, Xiaomi, Nokia, OnePlus, Sony, LG, a najvjerovatnije i pametne telefone Huawei i Honor u ranim 2020-ima morat će odlučiti hoće li koristiti Google ili neku od alternativa prilikom podešavanja uređaja.

Novi izbor je rezultat ogromne novčane kazne koja je izrečena Googleu, koji razvija operativni sistem za pomenute marke pametnih telefona, a koju je Evropska komisija odrezala prošle godine zbog kršenja pravila EU o konkurenciji.

Okvir za odabir pretraživača, koji se obično nalazi na početnoj stranici Android pametnih telefona i pokreće ga zadano pretraživanje na web-pregledniku Chrome, pojaviće se prvi put kada se pokrene novi pametni telefon ili tablet.

Korisnik će moći odlučiti da nastavi koristiti Google, koji je dosad bio glavni pretraživač na Android pametnim telefonima, ili bilo koju od alternativa poput Yahoo!, Qwant, a najvjerojatnije i Microsoftov Bing i DuckDuckGo.

Najavu je objavio Google, a ova promjena će stupiti na snagu početkom 2020. godine i sa njom će se susresti samo evropski kupci novih pametnih telefona.

Google će pružiti evropskim korisnicima više slobode da odluče koju uslugu žele koristiti zahvaljujući astronomskoj kazni od 4,3 mlrd EUR koju je tehnološkom gigantu izrekla Evropska komisija zbog kršenja EU pravila tržišnog natjecanja prošlog jula.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.