NavMenu

Još 500 mil EUR biće uloženo u Porto Montenegro

Izvor: Indikator Subota, 03.08.2019. 08:56
Komentari
Podeli
(Foto: portomontenegro.com)
U projekat nautičkog naselja i marine Porto Montenegro do sada je uloženo više od 560 mil EUR, a Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, procjenjuje da će u narednih 15 godina biti uloženo još 500 mil EUR.

- Moramo imati u vidu da gradimo tek na jednoj četvrtini onoga što treba da bude na 24 hektara, koje je nekada pripadalo Arsenalu. Ja vjerujem da u narednih 15 godina, možemo govoriti o dodatnih 500 mil EUR investicija, to je teško predvidjeti jer se studija lokacije tek usvaja - rekao je Kalezić u intervjuu za televiziju Nova M.

Prema njegovim riječima, u Porto Montenegru se sada realizuju dva projekta vrijedna više desetina miliona eura.

- Trenutno završavamo dvije poslovno-rezidencijalne zgrade, zgradu koja je nastavak hotela Regent i time se završava sistem regent pool club rezidencije. Paralelno završavamo zgradu koja se zove Elena, vrijednosti 20 miliona i više, koja će biti otvorena ovog ljeta - naveo je Kalezić.

Namjera je, kaže, da se Tivat i cijela Boka integrišu sa Porto Montenegrom, kako bi se privukli klijenti i potencijalni gosti.


- Naša primarna grupa su potencijalni vlasnici stanova, nautičari, oni koji dolaze brodovima. Ciljna grupa su i turisti koji dođu da popiju kafu, da se time razbije mit da u Porto Montenegru ne može da se popije kafa za 1,5 ili 2 EUR - objašnjava on.

U master planu je, dodaje, i povećanje broja vezova za jahte na 450.

Otpočinjanje investicija je doprinijelo i povećanju broja zaposlenih, pa tako Porto Montenegro trenutno, u sezoni, zapošljava nešto više od 1.000 ljudi, rekao je Kalezić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.