NavMenu

Nova finansijska linija za privrednike u sarajevske općine Centar - Za povoljne kredite dostupno 6,2 mil KM

Izvor: eKapija+ Petak, 02.08.2019. 11:39
Komentari
Podeli
(Foto: love work 51/shutterstock.com)
U četvrtak, 1. avgusta, su u Općini Centar u Sarajevu predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i načelnik Općine Nedžad Ajnadžić potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji, čime je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrirane na području općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području Općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici ove lokalne zajednice.

Riječ je o projektu koji privrednicima omogućava da u BBI banci dobiju finansiranje po izuzetno povoljnim uslovima, a u sklopu kojeg će Općina Centar subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3%.

- Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je obezbijedila sredstva u iznosu od 6,2 mil KM, dok je Općina Centar za subvenciju dijela profitne marže osigurala 100.000 KM. Ovakvi projekti su primjeri dobre prakse javno-privatnog partnerstva. Nama kao instituciji primarni cilj je razvoj BiH i njene privrede - izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International.

Bukvić je naglasio da se realizacijom ovakvih projekata pozitivno utječe na cjelokupno tržište i stvara bolji poslovni ambijent za opstanak i razvoj domaćih kompanija.

- U saradnji s BBI bankom već treću godinu zaredom na ovaj način podržavamo privredne subjekte koji posluju na području općine Centar, olakšavamo njihovo poslovanje i otvaranje novih radnih mjesta - kazao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, istakavši želju da kroz ovaj projekat privrednici uposle mlade sa područja ove lokalne zajednice.


Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja je 300.000 KM, a ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte i objekte od posebnog značaja za općinu, iznos sredstava može biti i veći. Samostalnim preduzetnicima bit će odobravani iznosi finansiranja do 100.000 KM. Ugovorom su definirani rokovi otplate od 12 do 84 mjeseca, a svi detalji o uslovima i načinu prijave bit će uskoro objavljeni u Javnom pozivu.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu pronaći na veb stranici banke, saopšteno je na sajtu Općine Centar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.