Izvor: eKapija | Petak, 02.08.2019.| 10:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro kreće rekonstrukcija Bolnice u Gradišci - Vrijednost svih radova do 3 mil KM

(Foto: MichaelVaulin/shutterstock.com)
Ministar zdravlja RS Alen Šeranić je rekao da je Vlada Republike Srpske odobrila 500.000 КM za prvu fazu rekonstrukcije Bolnice u Gradišci i da očekuje da radovi počnu uskoro.

- Ukupan projekat je oko 2,5 do 3 mil КM i biće realizovan fazno u skladu sa aktivnostima koje budemo radili na terenu - rekao je Šeranić.

Istakao je da prva faza podrazumijeva proširenje kapaciteta operacionih sala i jačanje temelja.

- Ova faza bi se naslanjala na drugu fazu, a to je, prije svega, projekat energetske efikasnosti. Treća faza je konačna modernizacija sa opremom, što bi omogućilo bolnici, kao i ostalim bolnicama u koje Vlada Republike Srpske dosta ulaže, veći nivo sa aspekta infrastrukture i opreme - naglasio je ministar Šeranić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će u nekoliko faza opremiti dio bolnice gdje se nalaze operacione sale i sobe za pacijente koje su u veoma lošem stanju.

- Cilj je da bolnica u Gradišci bude reprezent bolnice za ovaj region gdje bi mogli da obezbijedimo i gostovanje ljekara specijalista van Republike Srpske, a pomognemo i uštede u zdravstvu smanjenjem odlazaka pacijenata van Srpske - istakao je Adžić.

Gradonačelnik je rekao da je potrebno nabaviti novo sanitetsko vozilo za Hitnu pomoć, budući da su postojeća četiri veoma dotrajala.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.