NavMenu

Uskoro kreće rekonstrukcija Bolnice u Gradišci - Vrijednost svih radova do 3 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 02.08.2019. 10:03
Komentari
Podeli
(Foto: MichaelVaulin/shutterstock.com)
Ministar zdravlja RS Alen Šeranić je rekao da je Vlada Republike Srpske odobrila 500.000 КM za prvu fazu rekonstrukcije Bolnice u Gradišci i da očekuje da radovi počnu uskoro.

- Ukupan projekat je oko 2,5 do 3 mil КM i biće realizovan fazno u skladu sa aktivnostima koje budemo radili na terenu - rekao je Šeranić.

Istakao je da prva faza podrazumijeva proširenje kapaciteta operacionih sala i jačanje temelja.

- Ova faza bi se naslanjala na drugu fazu, a to je, prije svega, projekat energetske efikasnosti. Treća faza je konačna modernizacija sa opremom, što bi omogućilo bolnici, kao i ostalim bolnicama u koje Vlada Republike Srpske dosta ulaže, veći nivo sa aspekta infrastrukture i opreme - naglasio je ministar Šeranić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će u nekoliko faza opremiti dio bolnice gdje se nalaze operacione sale i sobe za pacijente koje su u veoma lošem stanju.


- Cilj je da bolnica u Gradišci bude reprezent bolnice za ovaj region gdje bi mogli da obezbijedimo i gostovanje ljekara specijalista van Republike Srpske, a pomognemo i uštede u zdravstvu smanjenjem odlazaka pacijenata van Srpske - istakao je Adžić.

Gradonačelnik je rekao da je potrebno nabaviti novo sanitetsko vozilo za Hitnu pomoć, budući da su postojeća četiri veoma dotrajala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.