NavMenu

Federalno ministarstvo turizma plasira više od 700.000 KM za razvoj sadržaja - Evo koje firme su dobile podsticaje

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.08.2019. 13:18
Komentari
Podeli
(Foto: Rocksweeper/shutterstock.com)
Federalno ministarstvo okoliša i turizma privrednicima na području Hercegovine prebaciće 748.531 KM, objavljeno je u srijedu, 31. jula, na stranicama ministarstva, a radi razvoj turističkih sadržaja, prenosi Manager.ba.

Najveći iznos u svim transferima ide firmi MJV Međugorje za "unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture hotela villa Regina u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma". Toj firmi biće prebačeno 48.500 KM.

Proširuju se kapaciteti hotela Grace, pa će firma Grace Travel Međugorje dobiti 33.256 KM za "poboljšanje kvalitete usluga hotela Grace i promociju turističkog proizvoda", a Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama će za "jačanje turističke prepoznatljivosti Prozor Rame" dobiti 9.250 KM.

Sport Centar Međugorje će 36.500 KM dobiti za "rekonstrukciju i dogradnju postojećeg turističkog naselja bungalovima".

Multimedijalna dvorana tvrtke Kompas Međugorje biće podržana sa 33.500 KM, a JP Parkovi Ljubuški za "Ljubuški Outdoor Festival" sa 27.150 KM.

Jaffa komerc Mostar za "Enjoy Jaffa trails-dozivi jaffa staze" će dobiti 28.500 maraka, dok će Nur&NS Mostar dobiti 19.600 KM za "Cant u cant festival kantautorske glazbe".

Za uređenje i opremanje konferencijske dvorane u hotelu Lavanda u Međugorju hotel će od ministarstva dobiti 37.500 KM, a AG Međugorje za "ulaganje u proširenje i infrastrukturu u cilju razvoja turizma u Međugorju" 40.000.

UTP Čvrsnica Konjic će za "promociju zabavno glazbenog događaja večeri sevdaha te uređenje i opremanje spa i wellness centra" dobiti 32.500 maraka poticaja, a SKI Ivan Kupres će za "staze - uređenje infrastrukture skijališta na padinama Stožera i izgradnje biciklističke staze i adrenalinske staze te povećanje kapaciteta poduzeća SKI Ivan" dobiti 11.088 KM.

JP Park prirode Hutovo Blato Čapljina će za "brdsku pješačko-planinarsku stazu u parku prirode Hutovo Blato" biti podržano sa 27.440 KM, u istom gradu će firma Bonic Tours Čapljina dobiti novac za "brendiranje odmarališta Hercegovka uz rijeku Trebižat" vrijednosti 18.700 maraka.

"Promocija Hercegovačkih vina žilavke i blatine enogastro festivala - Blaž" dobit će 30.000 KM firma Trading-consulting Service Čitluk.

Bradeo Mostar bit će podržan sa 34.200 maraka za "Summer e-Motion Stage 2019".

Konjic Travel će za "postavljanje info panela, putokaza, markiranje kanjoning rute i postavljanje oznaka razine vode u kanjonu rijeke Raketnice" biti "pogurano" za 10.330 KM.


JU Radimlja Stolac će za "uređivanje biciklisticke staze Otkrivanje tajne Boljuni" dobiti 10.920 maraka.

MBM Posušje za "Astorija Gastrofest" dobiva 17.584 KM, a My Mega Blagaj podršku za "Gastro festival Blagaj" u iznosu 17.248 maraka.

Proširenje kapaciteta i promocija turističkog proizvoda hotela baština Villa Fortuna i depadans Ville Fortuna biće "pogurano" sa 31.265 KM.

Old Wood Kupres Mostar, za "uređenje sportsko rekreativnih terena i promociju programa Udahni Kupres" dobija 26.768 maraka.

Na Kupresu će Stožer Vrana dobiti 18.900 KM za "organizaciju i promociju događaja Doživi Stožer planinu", a Etno Gastro Kutak tvrtke MM Mostar 41.282 KM.

Hercegovačko selo Čitluk za "brendiranje lokacije kušaonice Hrecegovačko selo i cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma" dobiva 15.000 maraka, a Hotel Brotnjo Čitluk će za "unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture hotela Brotnjo u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma" biti podržano sa 40.000.

Jaklić B&B Prozor-Rama će dobiti 38.000 KM za "brendiranje pojedinih mjesta, događaj i proizvoda u svrhu stvaranja novog turističkog proizvoda na lokalitetu Prozor-Rama, očuvanje tradicijskih vrijednosti" te Herba Vita Čitluk za "brendiranje domaćeg proizvoda med u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma" 13.550 maraka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.