Izvor: IN STORE Trade MAGAZINE | Četvrtak, 01.08.2019.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevska pivara počela izvoz za Kinu

Sarajevska pivara počela je izvoz svog najpoznatijeg brenda Sarajevsko u Narodnu Republiku Kinu, čime je postignut vrlo značajan plasman ovog brenda na kinesko tržište.

- Tokom nedavne posjete naših predstavnika NR Kini i učešća na sajmu u gradu Ningbo, potencijalni poslovni partneri su pokazali ogroman interes za proizvode Sarajevske pivare, posebno za Sarajevsko. Pregovori su vrlo brzo imali i konkretne rezultate- prve količine Sarajevskog su izvezene u Kinu. Za nas je ovaj izvoz veoma značajan, jer predstavlja još jedan dokaz da je Sarajevsko, nakon povratka na stari kvalitet i reforme poslovanja u Pivari, osim domaćeg, osvojilo i inozemna tržišta - navode u Sarajevskoj pivari.

Sarajevsko se trenutno izvozi u Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Albaniju, Sjedinjene Američke Države i Švedsku. Od 2015. godine, Sarajevska pivara bilježi stalni rast proizvodnje i prodaje, a samo tokom ove godine na tržište su plasirana dva nova proizvoda brenda Lejla voda ljubavi te nova linija gaziranih bezalkoholnih pića Joys.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.