Izvor: eKapija | Srijeda, 31.07.2019.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bimal stabilan u prvoj polovini 2019. - Dobit iznosila 1,35 mil KM

Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal uspješno je prevazišla poslovne izazove i kompleksnosti izvoznih tržišta iz 2018. godine, prije svega tržišta Turske, i nastavila je svoje profitabilno poslovanje.

Poslovni prihod kompanije Bimal u prvoj polovini tekuće godine iznosi blizu 90 mil KM, a poslovni prihodi Bimal Grupe u prvoj polovini tekuće godine prelaze 150 mil KM. Dobit Bimala iznosi oko 1,35 mil KM sa tendencijom rasta u drugoj polovini tekuće godine.

- Čvrst temelj našeg poslovanja je naša vizija razvoja u biznisu jestivih ulja i realna snaga naših dugoročnih ciljeva, koji su suštinski stubovi Bimal Grupe. Jedina domaća fabrika za proizvodnju jestivog ulja stoga i zauzima jednu od liderskih pozicija među firmama u Bosni i Hercegovini - izjavila je Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija Studen Holdinga, u čijem sastavu se nalazi i brčanski Bimal.

Odlično postavljena strategija i kontinuirani sveobuhvatni partnerski odnos sa svim nosiocima poslovanja, oduvijek su pozitivno uticali na stabilnost, rast i povjerenje u Bimal.

Kompanija ni u periodima otežanog poslovanja nije odustala od dodatnih ulaganja u inovacije, visokokvalitetne proizvode, brigu o zahtjevima kupaca i razvoja svoje poslovne mreže.

- Dugoročna vizija naše Uprave, uprkos turbulentnoj poslovnoj godini iza nas, omogućila nam je da postanemo pokretači BEZ GMO proizvodnje u našoj zemlji i da odgovorimo na zahtjeve tržišta i onih koji žele izbor pri kupovini hrane, te da ostanemo lider na tržištu - rekla je Pucar.

Brčanski Bimal je primjer uspješnog preuzimanja stare fabrike gdje je od potpuno devastirane proizvodnje uspostavljena proizvodnja jestivog ulja, sačme, lecitina i masnih kiselina na svjetskom nivou, zadovoljavajući pritom potrebe domaćeg i velikog broja izvoznih tržišta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.