Izvor: Novosti | Srijeda, 31.07.2019.| 09:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Enikon-gradnja kreće u rekonstrukciju pješačkog mosta u Zvorniku

Zvornik (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com )
Prvi čovjek Zvornika Zoran Stevanović i direktor Enikon gradnje Miroslav Lazarević su potpisali ugovor o početku rekonstrukcije mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića na Drini - između Zvornika u RS i Malog Zvornika u Srbiji, čiji je čelnik Zoran Jevtić takođe prisustvovao svečanom činu.

- Zahvalan sam Vladi Srbije koja je za radove izdvojila 600.000 EUR. Ta sredstva su dugo čekala da budu upotrebljena jer se radi o administrativno komplikovanom poslu. Rekonstrukcija će trajati tri mjeseca, a onda će most biti otvoren za pješake. Ovo je, inače, prvi put za pola vijeka da se pristupa temeljnoj obnovi ove važne saobraćajnice - istako je Stevanović, uz nadu da će prelaz ubuduće koristiti svi državljani Srbije i BiH, a ne kao do sada samo žitelji Zvornika i Malog Zvornika.

Jevtić je procijenio da se dva grada ponašaju kao jedan, a Drina ih samo fizički razdvaja, dok Lazarević najavljuje da će biti urađena antikorozivna zaštita kompletnog mosta, odnosno pjeskarenje i farbanje. Biće, kako saznaju Novosti, zamjenjena i kolovozna konstrukcija, uz uređenje odvoda atmosferskih padavina i postavljanje rasvjete.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.