Izvor: eKapija | Srijeda, 31.07.2019.| 07:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Deveta međunarodna konferencija o mineralnim resursima 5. i 6. novembra u Beogradu

(Foto: farbled/shutterstock)
Deveta međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom "Pokretačka snaga ekonomskog razvoja" održaće se u Beogradu, u Hotelu Metropol Palace 5. i 6. novembra 2019. godine.

Prvi put ove godine biće organizovan panel "Žensko liderstvo: žene u rudarstvu" u kom će dame na visokim pozicijama u rudarskim kompanijama govoriti o uspešnosti svojih projekata, kao i o izazovima sa kojim su se susretale kao rukovodioci u geološko-rudarskim kompanijama.

Na konferenciji će se obratiti značajan broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora, među kojima su Kati Csaba, Ambasadorka Kanade u Srbiji, Ruth Stewart, Ambasadorka Australije u Srbiji, Kimmo Lahdevirta, Ambasador Finske u Srbiji, Jan Lundin, Ambasador Švedske u Srbiji, Branko Zečević, predsednik Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Eric Rasmussen, direktor za prirodne resurse Evropske banke za obnovu i razvoj iz Londona, Damien Gregoire, potpredsednik javnih poslova, prirodnih resursa i bezbednosti i zdravlja na radu kompanije Carmeuse, Fabian Baker, predsednik i glavni direktor operacija kompanije Tethyan Resources Corp, Marnie Finlayson, generalni direktor kompanije Rio Tinto za projekat JADAR.

Dolaze i Teodora Dechev, generalni direktor i predsjednik kanadske kompanije Mundoro Capital, Dragana Davidović, menadžer projekta kompanije Dundee Precious Metals, Peter Robinson, glavni savjetnik za rudarske operacije, Metalfer, Branislav Grbović, regionalni direktor za južnu Evropu australijske kompanije Wood, Alexander Palkovsky, glavni direktor operacija kompanije Euro Lithium Inc, Aleksandar Vulović, savjetnik za odnose sa lokalnom zajednicom kompanije Medgold Resources Corp, Biljana Rankić, direktor kompanije Balkan Gold i dr.

Konferencija ima za cilj razmjenu ideja i informacija iz oblasti rudarstva i geologije i fokusiraće se na značajan doprinos rudarskog sektora ekonomskom razvoju zemalja.

Osim učesnika iz Srbije, pozvani su govornici iz Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske, Švedske, Kine i Gruzije. Konferencija daje perspektivu svjetskog rudarskog iskustva u domenu značaja održivog rudarstva, najboljih geološko-rudarskih praksi, uticaja razvoja rudarstva na lokalne zajednice, kao i inovacija u domenu opreme i tehnologije u rudarskoj industriji. Cilj ove konferencije je da poveže investitore i eksperte iz rudarskog sektora sa svim relevantim vladinim, finansijskim i društvenim stejkholderima.

Teme konferencije su:

- Rudarstvo kao izvor za stvaranje nacionalnog bogatstva – svjetska iskustva
- Žensko liderstvo: žene u rudarstvu
- Važnost održivog rudarstva
- Rudarska industrija: najbolje internacionalne prakse
- Mogućnosti finansiranja u rudarskom sektoru i Zakon o rudarstvu
- Razvoj rudarstva: uticaj na lokalne zajednice – izvještaj o progresu
- Inovacije u rudarstvu: oprema i tehnologija
- Šta rudarstvo znači u našem životu?

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ambasada Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske i Švedske u Srbiji, Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) a podržale su je kompanije Carmeuse, Tethyan Resources Corp, Jantar Grupa, Dundee Precious Metals, Wood, Metalfer, GEOPS, Drillex International, Euro Lithium Inc, Ostu Stettin, Medgold Resources Corp i FLSMIDTH.

Za više informacija posetite sajt www.miningconference.rs
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.