NavMenu

Počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u tri centralne sarajevske ulice - Radovi vrijedni 3,6 mil KM

Izvor: Klix Utorak, 30.07.2019. 13:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)Ilustracija
Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu Ulice Kranjčevićeva potpisali su danas, 30. jula, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović.

Osim Kranjčevićeve ulice, također je najavljena i rekonstrukcija ulica Dolina i Magribija.

- Današnje potpisivanje je najmanje politika, ovo je ono kako ja vidim da treba da funkcionira vlast na svim nivoima. Dakle, udružili smo sredstva, Ministarstvo je u rebalansu našlo oko 1,6 mil KM, a ostatak obezbjeđuje Općina - istakao je ministar Mandić.

Potpisivanje sporazuma je simbolično održano u prostorijama Mjesne zajednice Marijin Dvor.

- Ovo je dokaz da svi zajedno možemo sve, a pojedinačno možemo malo ili ništa. Općina Centar, Ministarstvo komunalne privrede i Vodovod i kanalizacija udruženi mogu riješiti sve probleme, u ovom slučaju sanaciju vodovoda, kanalizacije, ali i svega što je u interesu za lokalnu zajednicu - naglasio je načelnik Ajnadžić nakon potpisivanja sporazuma.

Dodao je kako je planirana potpuna sanacija ovih mreža u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija, ali i njihovo asfaltiranje, te zamolio građane za strpljenje dok se budu izvodili radovi.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma regulirana su međusobna prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji navedenog projekta, i to njegove prve faze koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu Ulice Kranjčevićeva, precizno od spoja s Ulicom Alipašina do spoja s Ulicom Fra Anđela Zvizdovića. Ministarstvo je osiguralo 570.000 KM, a ostatak od 950.000 KM će obezbijediti Općina Centar, dok će kompletna investicija koštati 3,6 mil KM.


- Drago mi je da došao trenutak kada će naše preduzeće početi niz značajnih projekata koji su dugo čekali na realizaciju - kazao je direktor Hadžiahmetović.

Najavio je i da bi krajem augusta ili početkom septembra trebali započeti radovi na terenu koji bi, prema planu, trebali trajati 90 dana te naglasio da će tokom izvođenja radova građani imati uredno vodosnabdijevanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.