NavMenu

Grad Banjaluka u septembru raspisuje tender za gradnju kružnog toka kod Lesnine

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 29.07.2019. 12:53
Komentari
Podeli
(Foto: mariait/shutterstock.com)
Tender za izgradnju kružne raskrsnice kod Lesnine, ako sve prođe prema planu, mogao bi da bude raspisan već u septembru, rekao je za Nezavisne Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

- Kada je riječ o izgradnji kružne raskrsnice kod Lesnine još smo u fazi izrade projektne dokumentacije. Vratili smo prvi nacrt koji smo dobili da bi se što više izbjeglo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa - rekao je Sandić.

Istakao je da novu varijantu nacrta očekuju u narednih sedam dana, te da će se nakon toga raditi glavni projekat.

- Sve u vezi s izradom projektne dokumentacije moglo bi se uraditi u narednih 15 do 20 dana. Nakon toga svu dokumentaciju šaljemo Putevima RS, koji snose troškove izgradnje, i oni shodno svojim mogućnostima i sredstvima raspisuju nabavku - kazao je Sandić.


Ova kružna raskrsnica biće jedna od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji s Putevima RS u nastojanju da se smanje gužve na staroj "gradiškoj" cesti.

- Prva je kružna raskrsnica kod Lesnine i pijace, druga kod škole Ivan Goran Kovačić prema Trapistima i treća kod Hiperkorta u Dervišima - kazali su u ovom odjeljenju.

Dodali su da je zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini raskrsnice kod Lesnine planirana i izgradnja trotoara od raskrsnice prema Tržnom centru Tropic.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.