NavMenu

Traže se projekti za podsticanje ženskog preduzetništva - Rok za podnošenje prijedloga 5. septembar

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.07.2019. 14:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)Ilustracija
Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) raspisala je Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga "Podsticanje izgradnje zajednice u vezi sa pitanjem ženskog preduzetništva – Upravljanje i funkcionisanje platforme WEgate". Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 5. septembar 2019.

Opšti cilj ovog poziva je unaprijediti žensko preduzetništvo u Evropi tako što će se olakšati umrežavanje i razmjena dobrih praksi između aktera, kako bi se poboljšala podrška koja je pružena ženama preduzetnicama i motivisati više žena da pokrenu sopstveni biznis ili podržati razvoj njihovog poslovanja širom Evrope, te povjeriti samim akterima upravljanje, ažuriranje i promociju platforme WEgate, prenosi Preduzetnički portal RS.

Poziv će podržati sljedeće vrste aktivnosti:

- organizacija sastanaka/događaja;
- organizacija radionica o vršnjačkom učenju;
- komunikacione aktivnosti;
- aktivnosti na izgradnji zajednice za žensko preduzetništvo na evropskom nivou;
- aktivnosti upravljanja projektom potrebne za koordinaciju sa EASME;
- upravljanje i nastavak platforme WEgate koja će se koristiti kao zajednički onlajn alat.

Predmetni poziv je otvoren za javne i privatne organizacije, udruženja koja promovišu žensko preduzetništvo na evropskom, nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, univerzitete i druge entitete koji podržavaju žensko preduzetništvo i srodne inicijative.

Konzorcijum mora da okupi najmanje tri i najviše četiri člana (partnera) koji su različita pravna lica i pokrivaju najmanje dvije zemlje koje ispunjavaju uslove.

Ukupni budžet predviđen za sufinansiranje projekata procjenjuje se na 850.000 EUR, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po projektu iznosiće 850.000 EUR. EASME očekuje da finansira jedan prijedlog.
Maksimalno trajanje projekata je 36 mjeseci.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.