NavMenu

U Hrvatskoj tjestenina povučena iz prodaje zbog komadića stakla

Izvor: Tanjug Subota, 27.07.2019. 18:39
Komentari
Podeli
(Foto: Eugenia Lucasenc/shutterstock.com)
Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se zbog pojave komadića stakla iz prodaje povlače dijelovi dva proizvoda tjestenina sa tartufima.

Iz prodaje se povlače i opozivaju proizvodi "Ravioli s istarskim tartufima 250 g, LOT 191001", s rokom trajanja do 1. oktobra 2019. te "Ravioli s istarskim tartufima 1.000 g, LOT 190924", čiji je rok trajanja 24. septembar 2019.

Ministarstvo poljoprivrede ističe kako se radi "o dobrovoljnom povlačenju i opozivu navedenih proizvoda, subjekta u poslovanju s hranom Naše klasje doo, Raška 35. Zagreb, prenosi Index.hr.

Naše klasje, ističe ministarstvo, na sopstvenu inicijativu zbog predostrožnosti donosi takvu odluku na temelju reklamacije ugostiteljskog objekta da se u navedenim proizvodima nalaze komadići stakla.

Proizvodi nisu u skladu s Odredbom Evropskog parlamenta i Veća o utvrđivanju opštih načela zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za sigurnost hrane i utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Obavještenje se odnosi, naglašava ministarstvo, isključivo na navedene proizvode.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.