NavMenu

Kreirana veb stranica projekta za veću mobilnost radne snage u jugoistočnoj Evropi

Izvor: eKapija Petak, 26.07.2019. 09:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Radu Razvan/shutterstock.com)Ilustracija
Spoljnotrgovinska komora (STK) BiH saopštila je da je uspostavljena nova veb stranica na kojoj je moguće pronaći sve potrebne informacije vezane za projekat WBA4WBL (ERI SEE), putem kojeg se planira doprinijeti povećanju broja zaposlenih, kao i mobilnosti radne snage mladih ulaganjem u kvalitet i relevantnost tržišta rada u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VET) u jugoistočnoj Evropi (SEE).

- Dugoročno, očekuje se da će na taj način biti znatno unaprijeđeni socio-ekonomski uslovi mladih ljudi u regionu. Vještine stečene tokom procesa obrazovanja bile bi relevantne na tržištu rada, imale bi veći potencijal za zapošljavanje i manji rizik od siromaštva, sa mnogo većim izgledima za zapošljavanje u nacionalnom i regionalnom kontekstu, omogućavajući veću mobilnost radne snage u regionu - ističu u STK BiH.

Bosna i Hercegovina, Albanija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Moldavija predstavljaju ciljanu skupinu u ovom projektu. Moldavija kao članica Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi (ERI SEE) učestvuje u ovom projektu kao posmatrač u regionalnim događajima i konferencijama za potrebe izgradnje kapaciteta.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na linku ovdje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.