Izvor: Indikator | Četvrtak, 25.07.2019.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kladionice u Sarajevu ubuduće kilometar od škola i vjerskih objekata

Sarajevo (Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
Skupština Kantona Sarajevo usvojila je inicijativu da se dosadašnji kriteriji neophodne udaljenosti kladionica od najmanje sto metara od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola poveća na hiljadu metara.

Ovo je inicijativa poslanika Seada Milavice, a usvojena je sa 28 glasova za, protiv nije bio niko dok je jedan zastupnik bio suzdržan.

Kako je Milavica naveo u obrazloženju inicijativu je pokrenuo zbog učestalosti pojave incidenata, kaznenih djela, pljački, izazivanja opće društvene opasnosti, narušavanja javnog reda i mira te prekršaja unutar ili u neposrednoj bilizni uplatnih mjesta kladionica te sve češće ovisnosti o klađenju koja proizvodi sve veći broj društveno devijantnih i socijalno ugroženih osoba.

- Što ima za posljednicu niz problema u široj društvenoj zajednici. Posebno izloženi ovim štetnim uticajima su maloljetnici koji iz znatiželje i mladalačke želje za brzoim zaradom počinju s klađenjem, a zatim to polako prerasta u ovisnosti koje se jako teško riješiti - naveo je Milavica u obrazloženju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.