Izvor: eKapija | Srijeda, 24.07.2019.| 13:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predsjednici regionalnih privrednih komora 29. avgusta u Sarajevu

Sarajevo (Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
Upravni odbor Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana zabrinut je činjenicom što region ulaže u infrastrukturu, a gradi barijere.

Nažalost, politička situacija ne dozvoljava poslovnoj zajednici napredak i željno očekivano kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta koji bi doprinio većoj konkurentnosti privreda regiona, istaknuto je u Podgorici na sjednici Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Komorski investicioni forum i privredne komore njegove članice nastavljaju sa svojim aktivnostima i ostaju na putu realizacije zadatih ciljeva i projekata od kojih će benefite imati poslovna zajednica. U narednom periodu prioriteti će biti kreiranje paketa proizvoda i usluga koji će biti koncipirani na način da kompanije u njima prepoznaju svoj interes, a Komorski investicioni forum kao pouzdanog partnera, istaknuto je na 10. sjednici Upravnog odbora na kojoj je razgovarano o aktuelnim pitanjima važnim za dalji rad i funkcioniranje Komorskog investicionog foruma.

U planu je formiranje zajedničkih institucija, zajednički nastup na tržištima, kao i jačanje saradnja sa relevantnim institucijama i organizacijama kako u regionu, tako i u EU, ali i drugim tržištima.

Da je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana na dobrom putu potvrđuje i činjenica da je partner EBRD, Evropskoj komisiji, RCC, CEFTA Sekretarijatu, GIZ, ADA, kao i partnerskim komorama WKO i DIHK. Sastanku Upravnog odbora prethodio je sastanak mreže nacionalnih koordinatora Komorskog investicionog foruma, kao i sastanak sa predstavnicima CEFTA Sekretarijata i GIZ.

Upravni odbor pozdravlja početak zajedničkog upravljanja graničnim prelazom Tabanovci-Preševo između Republike Srbije i Sjeverne Makedonije od 1. avgusta, što će u velikoj mjeri doprinijeti bržem protoku ljudi i robe i očekuje da će isti projekat biti realizovan i u ostalim ekonomijama regiona.

Takođe, najavljeno je učešće predsjednika komora, članica Komorskog investicionog foruma, na predstojećoj konferenciji "Izazov izvoza" koja se održava 29. avgusta u Sarajevu u okviru projekta "100 najvećih u BiH" , kao na i gala ceremoniji dodjele priznanja "100 najvećih u BiH" 18. septembra u Sarajevu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.