NavMenu

Galenike dostigla 27,4 mil EUR prodaje na tržištu Srbije - U planu 10 novih proizvoda

Izvor: eKapija Srijeda, 24.07.2019. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Galenika)
Pokazavši viziju i spremnost na prilagođavanje najsavremenijim poslovnim trendovima i zahtjevima tržišta, srpska farmaceutska kompanija Galenika koja je privatizacijom postala dio međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi, u prvoj polovini 2019. godine dostigla je ukupnu prodaju svojih proizvoda na tržištu Srbije od 27,4 mil EUR.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, dosadašnja prodaja pokazuje povećanje od 13% u odnosu na isti period u 2018. godine i time je postigla značajan pomak sa četvrtog na drugo mjesto po tržišnom učešću u Srbiji.

Naime, Galenika je u prvoj polovini 2019. godine povećala proizvodnju palete svojih proizvoda za čak 43,7% u odnosu na isti period u 2018. Ove godine kompanija je do sada dobila dozvolu za stavljanje 6 proizvoda u promet čime je proširen portfolio Galenike u grupama proizvoda koji se koriste u terapiji kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije, terapije dijabetesa, antidepresiva i dermatika.

U planu za tekuću godinu je dobijanje dozvole za stavljanje u promet ukupno 10 proizvoda, gdje će se među novim proizvodima naći i oni koji predstavljaju novinu u terapiji, kako u primjeni drugačijeg farmaceutskog oblika u odnosu na dosadašnju praksu, tako i po većoj bezbjednosti u odnosu na ostale proizvode iz iste farmakološke grupe na tržištu.

- U cilju stvaranja moderne i konkurentne kompanije kao i snažne opredjeljenosti da ulažemo u razvoj, kompanija podiže interne kapacitete kroz edukativne programe i najsavremenije obuke zaposlenih. Dodatno, Galenika je ove godine, kada s ponosom obilježava 74. jubilej kompanije, investirala u najsavremeniji softver za napredno upravljanje svim poslovnim procesima - SAP S4HANA Cloud, čime je naša kompanija postala jedan od pionira digitalne transformacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi - kažu iz Galenike.

Dosadašnje investicije predstavljaju tek početak na našem odlučnom putu napred, riješeni da Galenika opet postane lider u regionu - izjavio je Ricardo Vian Marques, izvršni direktor za operativno poslovanje Galenike. Kako Marques navodi, u naredne tri godine Galenika očekuje trend udvostručenja prodaje na srpskom tržištu.

Kao kompanija opredjeljena unapređenju zdravlja i kvaliteta života svojih pacijenta i korisnika proizvoda, sa ciljem daljeg razvoja terapije u oblastima liječenja kardiovaskularnih bolesti, bolesti centralnog nervnog sistema i antibiotika, Galenika je u maju ove godine pokrenula i rad svojih Naučnih odbora čiji članovi su neki od najeminentnijih medicinskih stručnjaka u Srbiji.

U skladu sa svojom misijom, primjenom najnovijih znanja na polju farmaceutske tehnologije, Galenika je nastavila sa razvojnim aktivnostima u okviru svog Instituta za istraživanje i razvoj, te je nakon 8 godina na tržište lansiran i novi proizvod - Flonivin plus, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.