Izvor: eKapija | Utorak, 23.07.2019.| 14:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prijedor dobio prvi coworking prostor

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Prvi coworking prostor Prijedor hub za stvaraoce u oblasti kreativne industrije i informacione tehnologije, u čije uređivanje i opremanje je uloženo oko 75.000 KM donacije, otvoren je u ponedjeljak, 22. jula, u Prijedoru u zgradi ovdašnjeg Poslovnog centra.

Pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća u Ministarstvu privrede i preduzetništva Zoran Savić rekao je da je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS bilo partner Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD u projektima koji su rezultirali otvaranjem kovorking centra.

- Ovo je nešto novo u RS. To je povezivanje preduzeća sa naučnom zajednicom i sa ljudima koji imaju inovativna razmišljanja, koji mogu pomoći da se stvore novi lanci vrijednosti i koji mogu unaprijediti privredu i povećati konkurentnost Prijedora i Srpske - rekao je Savić na otvaranju Prijedor haba.

Naveo je da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Srpske nastaviti saradnju sa Agencijom PREDA-PD na sličnim projektima.

Koordinator Prijedor huba Zoran Dimitrijević rekao je da ovo inovativna platforma koja će povezati donosioce odluka sa korisnicima kovorking prostora gdje su dobrodošli programeri, dizajneri, kopirajteri, frilenseri, odnosno svi koji se bave inaformacionim tehnologijama i kreativnom industrijom.

- Javni konkurs će biti stalno otvoren. Očekujemo pun kapacitet od septembra. Zasad možemo primiti deset korisnika. Svaki može u ovoj predinkubacionoj fazi ostati do godinu dana - naveo je Dimitrijević.

Kovorking prostor ima deset računara, 3D printer, profesionalnu audio i video opremu, internet pristup, salu za sastanke i treninge i prateću infrastrukturu. Osim besplatnog prostora, korisnicima su omogućeni uslovi za unapređenje profesionalnih vještina gdje će Agencija PREDA-PD imati savjetodavnu i mentorsku ulogu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.