Izvor: eKapija | Utorak, 23.07.2019.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BATAGON: I dalje želimo većinsko vlasništvo u Alumini

Kompanija Batagon poslala je saopštenje kojim poručuju da su spremi da nastave projekat sticanja većinskog vlasništva u Alumini iz Zvornika zbog perspektive koju vide u poslovanju ove kompanije.

Kako ističu u saopštenju, imali su niz problema prilikom realizacije projekata u RS.

- Osnovni problem sa kojim smo se suočili u postupku akvizicije zvorničke Alumine i Birača, nastao je kao posljedica neracionalnih odluka zvorničkog suda koji je na dan kada je Batagon dao nalog za plaćanje oko 43 mil KM u budžet RS donio potpuno nerazumljivu i prema našem mišljenju nezakonitu odluku, kojom je na direktan način bila ugrožena naša transakcija, tj. potpuno je obesmislila ugovor koji je Batagon imao sa Vladom RS. Drugim riječima, kupili bismo nenaplativo potraživanje, a osim postojeće štete očigledno je da bi izgubili i dodatnih 43 mil KM - poručuju iz Batagona.

Dodaju da bi trebalo da se krene u hitno rješavanje kontroverznih i štetnih postupaka i radnji pojedinaca koji zastupaju takozvana "litvanska potraživanja".

- Batagon je imao vrlo korektnu saradnju sa Vladom RS, kao i menadžmentom Alumine, te upravo zbog toga se nismo odlučili da pokrenemo osnovane odštetne zahtjeve - kažu iz Batagona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.