Izvor: Indikator | Utorak, 23.07.2019.| 09:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Digitalni servisi i multimedija novi pravci razvoja Telekoma Srbija

Ilustracija (Foto: Viewvie/shutterstock.com)
Direktor i koordinator za internet i telekomunikaciju Telekoma Srbije, Vladimir Lučić, gostujući u emisiji Fokus na O2TV kazao je da je usvojen plan transformacije Telekoma kako bi ta kompanija bila što bolja i konkurentnija na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovina na kojima danas posluje i kako bi mogla i dalje da se širi na zemlje regiona.

- Prošle godine je napravljen novi pravac razvoja koji znači ekspanziju naše kompanije. Prije svega nam je cilj da budemo broj jedan u zemljama u kojima i sada poslujemo i da se proširimo kao telekomunikacioni provajder u zemljama gdje je naša dijaspora poput Austrije, Nemačke, Švajcarske, Amerike i Kanade i eventualno na još neke zemlje regiona kako bi bili lider u telekomunkacionim uslugama na Balkanu - rekao je Lučić.

Dodao je da je to jedna faza razvoja.

- A druga faza bi značila da uđemo u te nove telekomunikacione trendove gdje se telekom firme okreću ka novim izvorima prihoda, prije svega digitalnim servisima i multimediji i mi intezivno radimo u oba smjera planiranog razvoja naše kompanije.

Lučić je istakao da je cilj Telekoma da postane operater broj jedan u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini sa najvećim brojem korisnika televizije i interneta koji predstavlja glavnu tačku razvoja telekomunikacija u budućnosti, obzirom da korisnici sve više komuniciraju putem interneta i internet servisa a sve manje klasičnim metodom poput slanja sms poruka i fiksnom telefonijom.

Značajna stvar za Telekom Srbija u budućnosti biće i informativni program pošto je prošle nedjelje potpisan sporazum o otvaranju regionalne kancelarije Euronews-a u Srbiji.

- Velika nam je čast sto se tako velika informativna kuća odlučila na partnerstvo sa nama i što će ovdje kod nas otvoriti svoju franšizu koja će se zvati Euronews Srbija i koja će sigurno na kvalitetan način promovisati evropske vrijednosti i evropski način izvještavanja - kazao je Lučić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.