Izvor: Capital | Ponedjeljak, 22.07.2019.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatska još nije donijela odluku o odlaganju nuklearnog otpada

(Foto: lassedesignen/shutterstock.com)
Vlasti u Hrvatskoj nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH, iako su tako jutros prenijeli mediji u regionu.

- Prema zaključcima sa 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi sa ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane Krško. Koordinacioni odbor će obavijestiti predsjednike hrvatske i slovenačke delegacije Međudržavne komisije o tome da li su pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada - istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

U ovom ministarstvu su istakli da je naredni sastanak Koordinacionog odbora planiran u avgustu 2019. godine, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizovati, slovenačka strana u septembru 2019. godine, te da će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno inFormisana.

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici sa BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena deFinitivna odluka da se ide u taj projekat, što su demantovale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.